De streek en het klimaatDe kustlijn is vrij grillig met afwisselend steil uit de zee oprijzende rotsen en vlakkere delen met zandstranden en rotsplateaus. De landschappen wisselen snel: aan de kust is het vrij vlak, het achterland is glooiend en groen met boom- en wijngaarden en bosrijke gebieden. Palmbomen zijn overvloedig aanwezig. Aan de citrusbomen zijn eind februari al de eerste knoppen te zien die zich voegen bij de wit-rose pracht van de amandel- en kersenbomen. Landinwaarts zijn kale rotsachtige heuvels en bergen tot 2000 meter hoog te bespeuren.

De populariteit van de Costa Blanca is vooral te danken aan het gunstiger klimaat met vele uren zon, zowel 's zomers als 's winters. Rond de kerstperiode kan de temperatuur gemakkelijk oplopen tot 20°C. Het is hier nooit echt winter, na 3 maanden zomer is er 9 maanden lente. Op de meeste plaatsen is het strandwater van zeer goede kwaliteit om te zwemmen. Watersporten zijn dan ook heel populair in deze streek.

De regio is één van de vruchtbaarste gebieden van Europa. De Romeinen en later de Moren maakten het land vruchtbaar door irrigatie. Citrusvruchten en kersen zijn in april reeds te koop. Groenten zijn steeds overvloedig voorradig. De streek van La Mata (uitgestrekt van Guardamar tot over Torrevieja) is verrijkt met zoutmeren, deels gebruikt ter ontginning van het zout met zijn specifieke smaak, deels als beschermd natuurdomein. Deze regio staat bekend als één van de gezondste plaatsen van West-Europa, vooral voor mensen met huidallergieën en astmatische aandoeningen.

Te huur

Vakantiewoningen en appartementen te huur in het zonnig en verrassend stukje Spanje.